STRES na DETOKSIE
- Szczegóły
- Utworzono: 18 listopada 2015
- Aleksandra Dymanus - Gaudyn
W swojej niezwykłej książce Stres na detoksie Urszula Mijakoska i Monika Stachura jasno dają do zrozumienia, że „zdrowe odżywianie to nie wyrzeczenia, pusty żołądek, nietulony żal za czekoladą. Zdrowe odżywianie to reagowanie na sygnały płynące z ciała, to rozpoznawanie własnych potrzeb i nazywanie emocji. Zdrowe odżywianie to świadome wybory”.
Autorki odkrywają przed czytelnikami, jak – jedząc, a nie unikając jedzenia – przejąć kontrolę nad swoim życiem. Pokazują również, jaki wpływ mają potrzeby emocjonalne na to, co jemy, i odwrotnie – jak nawyki żywieniowe wpływają na samopoczucie i relacje z innymi.
Niniejsza książka jest odpowiedzią na pytania: Na czym polega zdrowe odżywianie? Jak cieszyć się jedzeniem? Dlaczego nie możesz schudnąć? Jak zrealizować cele? Jak akceptować siebie i innych? Oraz albo przede wszystkim: pomoże nam odpowiedzieć na pytanie KIM JESTEŚ I KIM CHCESZ BYĆ.
W 12 rozdziałach znajdują się informacje na temat zdrowego odżywiania i sposobów radzenia sobie z emocjami, przedstawione zostaną narzędzia, wskazówki i sugestie, które pomogą odnaleźć nam właściwą ścieżkę w gęstwienie dietetycznych propozycji i porad.
Sięgając po poradnik Stres na detoksie, każdy znajdzie coś, co pomoże mu we własnych poszukiwaniach. Pomoże, ale nie da gotowych recept. Dlaczego? Bo taka jest zasada w dietcoachingu, bo taka jest istota coachingu.
Gorąco polecam!
Więcej: Mijakoska U., Stachura M. (2015). Stres na Detoksie. Warszawa: MUZA SA